C i N t a

October 24, 2009

cinta, love, sayang or watever....
sdikit sebyk de m'beri kesan kt diri kite.. right??
xkesah la owg tu tgh di lamun cinte ke, or dah lme b'cinta ke or bru nak b'cinte ke...
sumenye b'kaitan ngan cinte... hehee~~

bak kte pepth,
cinta kan bunga, bunga kan layu...
cinta kan manusia, manusia kan mati....
cinta kan Allah jgk la yg kekal abadi...
abadi sampai ke akhir hyt...
insyaallah...;)

kat cni ak selitkan sedikit naci_hat tuk mereka yg b'cinta~
bace taw....jgn view jea....

*Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

*Bercintalah kau dengan nya dengan sekadarnya. Kelak mungkin 'si dia' mungkin bukan jodoh untukmu.

*Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik 'si dia'.

*Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melaggar syariatNYA.

*Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikinya adalah selepas kau diijabkabulkan.

*Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

*Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ber'dating', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

*Bercintalah untuk mencapai cintaNYA.

*Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

*Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagian darimu.

~Setiap nasihat ini mungkin tidak relevan kepada seseorang. Mungkin ia juga relevan kepada seseorang yg lain~

[dipetik dari iLoveislam.com]

g..G...Ggie...

October 13, 2009

gg..gg..gg...
rini ak p klinik lg..
jd 1st pskit...
kne tmpal gg plk...huhuhhuuu..
smlm da p da...cuci jea...
next appointmnt next week...
lg dasyat...takut nye.....huhu...

tp kali ni pnye jmpe lein memcam ckit...
byk kali kut...
yg smenye tiap kali nak jmpe doc msti rse debar2...
tgn ak pn da mule la .......... em xnak sbut la....
ingat lg psanan doc td,,
"jgn lupe abiskan ubat tuh..next week dtg lg yea..."
hah.. nak makn ubat pn satu hal...susah ckit...
ak ni pun bknnye reti makn ubt telan... asyik xmsuk jea...
tp smlm alhmdlh, b'jaye ak telan...hehehee..
bangge gak la....huhuhhhuuuu

next week pnye, ati ni da mule rse resah gelisah da...
xtao la camne ak nak m'hdapinye...
hidup msti diteruskn t....
chayok2...
kwn2 dokan ak slmt yea...

hari yang......

October 11, 2009

hye la naseb....
rini ktowg duk melepak jea keje nye smntara mnggu cls yg strsnya...
kalo ak thu cls rini cancel beik ak sambung tido kat blk lg beik....
btol dop???
huhuhhhhuuuu...
tp xpe la alang2 dah cancel ktowg pun b'gambar la sakan dalam cls td..
konon nye cam sesi fotografi ngan kwn2..(huda n ain kecik)

n then,
ktowg pun plan nak makn kt mall...
adw p sne...
"ko bau x" ak b'tnye...
"bau la.... eh jom2 kte tgk pe yg de kt sne"
"waaaa............satey....besh nye... majlis jamuan ryer la"
wat air liur kte meleleh jea p.cik nih....
rpe2nye bkn...majlis pe ntah...kteowg pun xta0..........

pastu, ktowg pun melangkah la ke mall untuk mengisi prut yg kosong ini...
ha bgitu la al-kisah nye untuk hari ini....
wassalam..........;)

t0p_c0unt . . .

October 2, 2009

J0m sme2 kte melangkah!!!

m00d examm...


hye kengkawan...
camne dah ready nak xm??
skrg nihh ati ak udah rse resah bebenor mnanti kedtganmu, whai exm...
rse cam byk mende xwat lg... assgmnt pon mkin lme mkin m'gunung2...
xhbes2 lg nak c0ver...huhuhuhhuu...
ble study yg nih,, yg lein t'ingat2.... stdy yg lein yg nih plk t'ingt2....
Ya Allah tenteramkan ati hambe mu yg gudah gulana ini.....
permudahkan jalan untuk ak b'sme kwn2 ku menuju kejayaan dunia dan akhirat....
amin!!!