finaL year

December 27, 2009
eeemmmmm.....
akhirye jejak jgk ak kt uum stlh sekian lme berada di umah...
alhamdlh camat jgk smpai....
xtao ar...nape ntah...ssh beno rsenye kali nih...
xrse hepi pun nak mai uum...xmcam slalu...nape eh?/?
ati ak rse b'dbr2 jea...xtao nape...

ya Allah, andai sesuatu yg buruk b'laku ke ats ku ko tabahkan lah hati ini...

my nEw cuzEn..

December 5, 2009
(damia yg nakal)
smlm, ak p hOspital..
tgk aunty ak yg bru b'slin...
n jgk baby bru...comel,, comellllllllllllll sgt...hehehe...

smpai2 jea.. sume ade...
urrrmm best gak...

yg bestnye dpt usik damia, kuzen ak yg umuq bru 2thun...huhuhu...
akaknye (nurin, 8thn) ckp, damia cemburu....heheheee....
klakar jea... cemburu ngn baby bru...hehee
ktenye lg,
sume dah x hiraukan damia coz dah de baby,,,huhuhu
die pun pe lg, mule la nak merengek2..nangis,,huhuuu
nak p kat ummi die... nak manje2... hehehee

after tat, abi nye pn sampai...
abi................jeritnye...
hrmmm, blm smpat wat pe2 dah dukung damia...
tomeynye bdk nih...manje sgt ngan abi nye...
hehehe;)

n baby, blm gak bangunnnn lg...
w/pn dah kecoh satu ward ak usik damia wit pa-eh n kuzen2 ak yg lein...
huhuhu...
ble maau banguun daaaaaaaaaaaaa....

rUt...in ku..

November 23, 2009
ermmmm...rini ak xwat keje sgt....
pg tg, tmn abah antr faez (adek) p school...
de exm..pper math mode...
dlm ujan renyai2...

ak tgk luar tgkap, rmai bebdk nak p sklh..myb nak amik exam SPM gak...
cian dowg..de yg jln kaki, de yg neik moto...huhuhu...basah!! blm smpat msuk dwn lagi tuh...
juruhebah kt radi0 pun ckp mende yg sme... bebdk kt palembang,,area kb..kne dipindahkan ke tempat yg lein untuk m'ddki ppriksaan rini...de yg kne neik bot penyelamat, neik trak polis n cam2 lg utk p exam...cian dowg...t'pakse m'jwab exam dlm musim ujan2...huhuhuuuuu....

after tat,, blik umah...sume tid0 lg...ak ngn ummy kat dapo n abah skali..huhuhu...mamam...n then, pe lg ngadap tenet la..lyn fbook....sampaila kol 11pg kot...then,, mkn lagiiiiiiii...

dalm kol330 ptg, ajak yie (my eldest bro..) p amik parcel kt pos office... ingatkan kjp..rupenye lme gak ak menapak kt sne...iskh...abg tuh wat keje cam ciput...lem_bab...hahahahaa..seske ati jea kte owg lembab...

ptg tu gak,, ummy ajak p kb...jln2...p bli makanan...wat stok cti ni...malas plk nak itut....bju nak pkai pon xde...bsah la..kecik la...xjmpe cri dlm almari...heheheeee;)

sekian shaja cite utk ari ni....harharhar;]

duKa yang LaRa...

November 22, 2009
titi-hanim-bugee-ain kcik-huda-ummy-ain-iqa-moja
~friendship forever~


huhuhu...;[
ceday nye sem nih...
gamai kwn2ku yg da hbs blaje...

sem depan da xde sape2 da...
cme yg tggl ak, huda, sab, ain n moja jea...


semlm merupekan saat2 t'akhir ak b'sme2 ngan kwan2 ku...

wpun hnye sekjp jea...
akn ku ingat smpai ble2...

kngan kte b'sme2.. suke duke... pahit manis... sume de...
xkan mdh utk ku melupakannya...

ain, iqa, ummy, bugee, hanim, erny....
kowg, ak cyg kowg sume...(^_~)


ak d0akan kejayaan mengiringi setiap lgkh p'jlnan id0p kowg...

hrp2 dpt jmpe kowg lg...
keep in t0uch k...

will alwyz misssssssssssssss uuuuu alll.....



missinG s0mething....

November 12, 2009
'sab, tlg angtkan bju ak..' nie msg yg ak send kt sab.... slps ujan ditghari....huhuhhhuuuu..

time tu ak ngh jge lab....dri kol 8.30 - 2 ptg...lme giler... smpai skit da bontt ak nih....rini pn xtiviti yg sme lg....huhuhuhuuu...nmpk gayenye dah 2hari ak xlunch ngn dowg....

iskkhhh, da lri topic nih... beblk pd cite td...
tgh ak duk syok jge lab...tetibe....
ain kecik dtg..."tiii, ko bwk pyung x??" ak, "payung??? npe? ujan ke?" ain, "laaaa, da lme ujan la...td lg...cme x lbt jea..." ak lg,"la ye ke??? bjuku kebshan....cpt ain kte kne pecut nih"

short cut pnye cite... smpai la di blk...mne bju ak... rmte ak da angkatkn kut... msk jea blk,, mne bju ak nih...xde pn kt blk....huhuhuuu.... spe la yg baek ati tlg angktkn bju ak ni....

ak pun pe la lg...
"sab!!!" m'jrt pggil nme sabrina.... mne bju ak...rmte ak xangktkn pun...spe erk yg tlg angktkn...
sab, "ne la ak tao...de spe2 yg tlg angktkan tuh...ko xyah la nk riso..." tp ati ni still nak m'cari dimnekah bersembunyinya bju2 ak itu... hehehee... ak pn m'cari alternatif lein dgn mziarahi blk ke blk..."dik, de nmpak bju akak kt ampaian td x..spe ea tlg angkt kn..." bebdk ni..."bju?? kt ampaian? bju yg ne kak??" dr td lg sye tgk kt ampaian tu xde pun bju..dr ujan trn..pstu bhnti...n then, trn blik...xde bjupun kat ampaian tuh...." ak, "laaa yeke dik...xpela kalo camtu..."

iskhh pelik,,spe plk yg amik bju ak nih...
ujan da bonti da... tp bju ak xkuar2 gak... kpd si pemgg bju ak yg beik ati itu...tlg la jmr kmbli bju ku yg masih lmbab itu.....huhuhuhhuuu...

xsbr nak tao spe yg tlg angkat bju ak td...sampai kan ak nak stdy pun xkusyuk.... iskh, drp ak memikirkan bju ak yg ilang itu, lebih beik ak tidO...lg sy0k...xyah nak serabutkan kple ak dr berfkr mende yg xbpe penting tu.... huhuhuhhhuuuu.....

'zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............' urmm, da bsan tido.... bgun ... bju ak still xde lg.... erm smyg dlu la bia Allah bg petunjuk....heheheeee...

"ti,ti,tiiiiii, da jmpe bju nye...." ummy b'tnye.... ak, "blum" dlm nada nak xnak ckp... "tie, nati dtg blk ummy, amik bju tie" "trs mte ak t'beliak... "mie!!! ko ke yg angkt...aaaaaaaaaaaaaaaaaaa....." "tenQ mie..." alah, wat pnt ak memkrkannye...akhirnye bju ak plg kembali.... huhuhhuuuuu;)

roti tel0r..macin...

November 1, 2009


Semalam, hari Sabtu malam Ahad, 31 October 2009 adalah merupakan salah satu hari bersejarah dlm hidup ku yg xmgkin ak lupekan sampai ble2.. detik 10.30 mlm, kwn ku ain mazalam dtg ke blkku mengajak ku ke blk huda sprti biasa… ak ingat nak neik bilk dowg lwt mlm ckit dlm kol 11 mlm.. tetapi, memandangkan ain memujukku dgn alsan2nye tersndiwi ak pun pe la lg,,, pantang di pujuk…jd trs neik la… dah kteowg neik awal, maka awal jgk la kteowg blik kang… aku merancang… memandangkan bnyk lg paper yg x ak cover…

Sesmpai je dibilik dowg, perh… sume duk ngadap cite spontan sambil mkn2 la kut (ku nmpak de roti telor yg best kat ats carpet..emm codapnye)… dowg nih xstdy ke mlm ni.. cam pelik.. tp sumenye bnr2 blaka.. pe lg ak pun lyan jgk la… xsampai bape minit ak ddk, dowg ajak mkn… ain mazalam ckp, “lgkah knn kte tiey!!” urmm..hati mau tp malu… “malu la kowg”.. “malu pe ke mendenye” sab ckp… malu plk ak mlm nih…ntah pape tah.. biasenye mne de… blm smpat ak memilih roti telor yg garing, tbe2 ak diberikan satu roti telur yg ajaib…heheee… nak kte garing, xdo la sgt… tp die pnye tbl tu semcam jea… ha xpela, hati ku berkata…tebal pun tebal la, janji codap… “tiey mkn la” bugee suh… “ha ak nak mkn la nih…sos ckit…” ak pun pe lg menyuap la secebis roti telur tu.. “haa macin!!” hatiku berdegis… “ee macin la kowang”…. Mayb huda terletak lebih garam nih… moja, “mne de masin nye tiey.. cedap je ak makan…” iqa, ain kecik n sume “betul tu tiey, macin pe plk nye…kitowg ok jea” ak pom konpius gak, camne la dowg bleh mkn roti telor yg macin tu… ‘betol, roti ak nie macin”.. dowg pun pe lg, try la roti macin tu… ok jea ak tgk dowg mkn… slamber jea… xmacin kut… ha ye la, ak mkn lg…. kali ni mmg xleh msk mulut trs, mmg rse nak t’keluar jea… pe lg ak pun cpt2 ke toilet… “nape tiey?” dowg bertanye… “macin la roti tlor tu…”… “ya Allah xmacin tiey, tgk ak mkn nih” bugee n moja pom mkan la… mkn la tiey… ak pom mkn ckit,, ha x macin la…pelik?? Xkan macin sblh kut….

Tetibe….surprise!! de kek…kek yg ak suke…chocolate cake… sukenye……(^_~) heheheee…de kek.. da lme ak mengidam nak mkn kek coklat ni… Dowg mmg sgt memahamiku….cayang sgt2 kat kowang sume… rupe2nye yg roti macin tu mmg dowg nak kne kan ak… mmg wujud pom roti macin itu… huhuhu… “nie ktowg wat camni cz nak smbt becomg bufday ko la tiey…” saat tu ak rse t’haru sgt2… Allah sje yg thu… smpat lg dowg planng tuk ak.. padahal ktowg da nak final exm n tonite not my bufday lg pom.. kalo ak, mmg dah tak pk fasal bufday2 nih dah.. n surprise lg dowg sediakan satu lg lg roti telor special tuk ak.. roti telor macin…xmoh dah…huhuhu… “tiey, yg nih ko kne hbis kan gak…pnt ktowg wat tuk ko”.. kalo ikut rse hati, n kekebalan lidah ku, mau aje ak mkn roti telor tu.. sbb dowg ssh pyh wat tuk ak.. tp macin.. xsggp lg.. kalo dpt frame, akan ku framekan roti tlor itu… kowg ak sgt menghargai pe yg kowg wat kat ak… pengrbanan sahabat2 yg sgat2 ak sayangi…

Jom la kms2…sowie kowg xdpt ak hbiskan roti tlor itu… “xpela tiey, kalo ko wat blk pom, nati msk dlm tong sampah gak kan”…sowie kowg…sowie sgt2…hati ku berkata… xpe, bia ak bsh sume pggan nih… moja, sab, iqa pun menolongku… byk lg ke tiey… xde dah, tggal piuk nie jea…yg ni bia ak bsuh la… blm sempat ak menghabiskan cucian piuk ku,, moja memancutkan air paip ke arah ku… habis baju ku bsh… “oiiiiiiiiitttt..pe nih…” ak pun b’lari2 ke arah dowg b’sme2 piuk yg macih b’sbun itu….dowg nak knekan ak rupenye… cis!!... ayooo,, hbis bsah tpon ak… nasib beik ok lg… kalo x, ding dong daaa… ak pun meluncur ke floor bwh menyelamatkan diri… huhu.. nasib beik smpat… piuk pom ak bg kt ain mazalam b4 ak turun tngge td.. dowg masih memggil ku dr tgkat ats,, tp ak xkan t’pedaya lg..hahahaaaa… pe lagi ak msk toilet cuci tangan yg bersabun,, n t’srempak ngan bebdk paras ak,, “nape? Sambut bufday ke?” “aah” ak b’kte… myb dowg nampak ak b’lari td kut wit bju yg bsh itu… n then ak msk blik trs mengunci dri dlm… iqa de dtg memujuk ku, tp ak wat xtao jea.. hahaha... sowie qa.. ak t’pakse…sowie kowg sume, ak dah xmoh lg da… sowie sgt2… xnak da…. Ptg tu ak da mandi da…xnak mandi lg,, nati sakit dada taw… thanxzzzz for everythinggggssssss….. planning, prepare, doing n ……….. ak thu niat kowg beik, nak ak hepi kan… ak da hepi sgt ngan kowg…hepi sgt sgt2 dah dgn ade nye kowg… xyah ssh2 wat sume nih… n bazirkan mse kowg sume… tanpa kowg myb hidup ak xsemeriah nih…. Thanxs to Allah also bcoz giv me some friend fwens prendsss like u…u…u…u…u…u…u…u…u…u…u………… ;) syukur sangat sangat!!!

C i N t a

October 24, 2009

cinta, love, sayang or watever....
sdikit sebyk de m'beri kesan kt diri kite.. right??
xkesah la owg tu tgh di lamun cinte ke, or dah lme b'cinta ke or bru nak b'cinte ke...
sumenye b'kaitan ngan cinte... hehee~~

bak kte pepth,
cinta kan bunga, bunga kan layu...
cinta kan manusia, manusia kan mati....
cinta kan Allah jgk la yg kekal abadi...
abadi sampai ke akhir hyt...
insyaallah...;)

kat cni ak selitkan sedikit naci_hat tuk mereka yg b'cinta~
bace taw....jgn view jea....

*Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

*Bercintalah kau dengan nya dengan sekadarnya. Kelak mungkin 'si dia' mungkin bukan jodoh untukmu.

*Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik 'si dia'.

*Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melaggar syariatNYA.

*Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikinya adalah selepas kau diijabkabulkan.

*Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

*Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ber'dating', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

*Bercintalah untuk mencapai cintaNYA.

*Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

*Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagian darimu.

~Setiap nasihat ini mungkin tidak relevan kepada seseorang. Mungkin ia juga relevan kepada seseorang yg lain~

[dipetik dari iLoveislam.com]

g..G...Ggie...

October 13, 2009

gg..gg..gg...
rini ak p klinik lg..
jd 1st pskit...
kne tmpal gg plk...huhuhhuuu..
smlm da p da...cuci jea...
next appointmnt next week...
lg dasyat...takut nye.....huhu...

tp kali ni pnye jmpe lein memcam ckit...
byk kali kut...
yg smenye tiap kali nak jmpe doc msti rse debar2...
tgn ak pn da mule la .......... em xnak sbut la....
ingat lg psanan doc td,,
"jgn lupe abiskan ubat tuh..next week dtg lg yea..."
hah.. nak makn ubat pn satu hal...susah ckit...
ak ni pun bknnye reti makn ubt telan... asyik xmsuk jea...
tp smlm alhmdlh, b'jaye ak telan...hehehee..
bangge gak la....huhuhhhuuuu

next week pnye, ati ni da mule rse resah gelisah da...
xtao la camne ak nak m'hdapinye...
hidup msti diteruskn t....
chayok2...
kwn2 dokan ak slmt yea...

hari yang......

October 11, 2009

hye la naseb....
rini ktowg duk melepak jea keje nye smntara mnggu cls yg strsnya...
kalo ak thu cls rini cancel beik ak sambung tido kat blk lg beik....
btol dop???
huhuhhhhuuuu...
tp xpe la alang2 dah cancel ktowg pun b'gambar la sakan dalam cls td..
konon nye cam sesi fotografi ngan kwn2..(huda n ain kecik)

n then,
ktowg pun plan nak makn kt mall...
adw p sne...
"ko bau x" ak b'tnye...
"bau la.... eh jom2 kte tgk pe yg de kt sne"
"waaaa............satey....besh nye... majlis jamuan ryer la"
wat air liur kte meleleh jea p.cik nih....
rpe2nye bkn...majlis pe ntah...kteowg pun xta0..........

pastu, ktowg pun melangkah la ke mall untuk mengisi prut yg kosong ini...
ha bgitu la al-kisah nye untuk hari ini....
wassalam..........;)

t0p_c0unt . . .

October 2, 2009

J0m sme2 kte melangkah!!!

m00d examm...


hye kengkawan...
camne dah ready nak xm??
skrg nihh ati ak udah rse resah bebenor mnanti kedtganmu, whai exm...
rse cam byk mende xwat lg... assgmnt pon mkin lme mkin m'gunung2...
xhbes2 lg nak c0ver...huhuhuhhuu...
ble study yg nih,, yg lein t'ingat2.... stdy yg lein yg nih plk t'ingt2....
Ya Allah tenteramkan ati hambe mu yg gudah gulana ini.....
permudahkan jalan untuk ak b'sme kwn2 ku menuju kejayaan dunia dan akhirat....
amin!!!

raYer...... coming sOon

September 13, 2009
hye kowg sume...
assalamualaikum....
sowie2..lme dah xupdate blog kte nih...
dok lyan fb....hehehee....;)

k lah, rini 13 sept 09 (ahad) bersamaanlah jgk ngn 23 ramadhan 1430H,
1 2 3.....
ak skrg nih tgh m'htg hari nak blik umah....
tggal 2hari jea lg.... xsaba2 rsenye nak jmpe ummi n abah...
winduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sesgt kat dowg....saba2....
kowg camne plk??? mesti rse yg sme gak kn...

td lps hbs cls, dlm kol 2pm,
ak bersme2 kwn2ku (huda n sab) melencong ke mall jp... tgk suasana rye kat mall...
wpun xsemeriah sem2 lps, tp ok lah gak... meriah lah gak....
dah byk gerai yg dibkk cmpre before nih...

yg sbnrnye, ktowg dah lme plan nak p mall, tp ade jea hal nye..
tadi ktwg tgk byk kueh raye yg cedap2...
pe lg,, bli la...
sab borong kueh ryer byk giler... tgk kat grai tu nak bli, tgk kat grai nih pn nak bli... hehe
errmmmm,, xsaba2 nak makn nih... hehee..
kowg camne?? kueh ryer da bli ke blm?? bju ryer??

skrg nih, tiap2 mlm ak dgr bunyi mercun...t'kjt siot...kuat giler...rse cam kat kg dah nih...
bebdk ni yg mein... mein smpai xingt dunia...mengalahkan bdk laki kat kg ak tuh...
ni dengar ckit ceq nak habaq nih,,
mein, mein gak..tapi pandai2lah jge diri kowg...jgn wat yg bkn2 tao.. nati xleh raye plk...hehehe...

k lah,
kalo de mse, next time kte cite lagi ea...
but b4 tat, ak nak mntak maaf kat kowg sume kalo de salah dan clap...
terkasar, t'kte, t'ngmpat...and terrrrrr terrrr lagi lah....hehehe
biaselah lumrah manusia,, sumenye xperfect...
0 - 0 eh...jgn smpan dlm hati...
camat berbuka, camat bersahur n camat hari raye aidilfitri...;)

jOm berOnGGeng

September 6, 2009
rini pe yg menarik erk.....
x taw la...xde lg kut...
pagi td sahur ngan sab jea...
da ilang 2owg kwn sahur....
sowg piod..y sowg lg..xmncul2...hehehe

tp xpe, w/pn ktowg berdua jea,
ktowg pnye smgat nak sahur tuh b'kobar2...
dah lah bgn lmbt..
tunaikan pe yg ptt..
sahur tu sunat...dapat pahala....

time sahur tu,
ktowg mkn jea pe yg de..mkn sume...
hahaha
nacik, roti, air, kopok dan seumpama dgnnye...
cam esk da xleh nak mkn dah....

jap g, nak kuar p bazar mualamlt..
neik kete...
xpenah dibuat owg...
sewa keta round2 uum gak...
hahahaaa...
tapi best gak...
nak jln...mls la...
jauh tuh...

kowg nak pesan pe2 x??? hehehehe:)