roti tel0r..macin...

November 1, 2009


Semalam, hari Sabtu malam Ahad, 31 October 2009 adalah merupakan salah satu hari bersejarah dlm hidup ku yg xmgkin ak lupekan sampai ble2.. detik 10.30 mlm, kwn ku ain mazalam dtg ke blkku mengajak ku ke blk huda sprti biasa… ak ingat nak neik bilk dowg lwt mlm ckit dlm kol 11 mlm.. tetapi, memandangkan ain memujukku dgn alsan2nye tersndiwi ak pun pe la lg,,, pantang di pujuk…jd trs neik la… dah kteowg neik awal, maka awal jgk la kteowg blik kang… aku merancang… memandangkan bnyk lg paper yg x ak cover…

Sesmpai je dibilik dowg, perh… sume duk ngadap cite spontan sambil mkn2 la kut (ku nmpak de roti telor yg best kat ats carpet..emm codapnye)… dowg nih xstdy ke mlm ni.. cam pelik.. tp sumenye bnr2 blaka.. pe lg ak pun lyan jgk la… xsampai bape minit ak ddk, dowg ajak mkn… ain mazalam ckp, “lgkah knn kte tiey!!” urmm..hati mau tp malu… “malu la kowg”.. “malu pe ke mendenye” sab ckp… malu plk ak mlm nih…ntah pape tah.. biasenye mne de… blm smpat ak memilih roti telor yg garing, tbe2 ak diberikan satu roti telur yg ajaib…heheee… nak kte garing, xdo la sgt… tp die pnye tbl tu semcam jea… ha xpela, hati ku berkata…tebal pun tebal la, janji codap… “tiey mkn la” bugee suh… “ha ak nak mkn la nih…sos ckit…” ak pun pe lg menyuap la secebis roti telur tu.. “haa macin!!” hatiku berdegis… “ee macin la kowang”…. Mayb huda terletak lebih garam nih… moja, “mne de masin nye tiey.. cedap je ak makan…” iqa, ain kecik n sume “betul tu tiey, macin pe plk nye…kitowg ok jea” ak pom konpius gak, camne la dowg bleh mkn roti telor yg macin tu… ‘betol, roti ak nie macin”.. dowg pun pe lg, try la roti macin tu… ok jea ak tgk dowg mkn… slamber jea… xmacin kut… ha ye la, ak mkn lg…. kali ni mmg xleh msk mulut trs, mmg rse nak t’keluar jea… pe lg ak pun cpt2 ke toilet… “nape tiey?” dowg bertanye… “macin la roti tlor tu…”… “ya Allah xmacin tiey, tgk ak mkn nih” bugee n moja pom mkan la… mkn la tiey… ak pom mkn ckit,, ha x macin la…pelik?? Xkan macin sblh kut….

Tetibe….surprise!! de kek…kek yg ak suke…chocolate cake… sukenye……(^_~) heheheee…de kek.. da lme ak mengidam nak mkn kek coklat ni… Dowg mmg sgt memahamiku….cayang sgt2 kat kowang sume… rupe2nye yg roti macin tu mmg dowg nak kne kan ak… mmg wujud pom roti macin itu… huhuhu… “nie ktowg wat camni cz nak smbt becomg bufday ko la tiey…” saat tu ak rse t’haru sgt2… Allah sje yg thu… smpat lg dowg planng tuk ak.. padahal ktowg da nak final exm n tonite not my bufday lg pom.. kalo ak, mmg dah tak pk fasal bufday2 nih dah.. n surprise lg dowg sediakan satu lg lg roti telor special tuk ak.. roti telor macin…xmoh dah…huhuhu… “tiey, yg nih ko kne hbis kan gak…pnt ktowg wat tuk ko”.. kalo ikut rse hati, n kekebalan lidah ku, mau aje ak mkn roti telor tu.. sbb dowg ssh pyh wat tuk ak.. tp macin.. xsggp lg.. kalo dpt frame, akan ku framekan roti tlor itu… kowg ak sgt menghargai pe yg kowg wat kat ak… pengrbanan sahabat2 yg sgat2 ak sayangi…

Jom la kms2…sowie kowg xdpt ak hbiskan roti tlor itu… “xpela tiey, kalo ko wat blk pom, nati msk dlm tong sampah gak kan”…sowie kowg…sowie sgt2…hati ku berkata… xpe, bia ak bsh sume pggan nih… moja, sab, iqa pun menolongku… byk lg ke tiey… xde dah, tggal piuk nie jea…yg ni bia ak bsuh la… blm sempat ak menghabiskan cucian piuk ku,, moja memancutkan air paip ke arah ku… habis baju ku bsh… “oiiiiiiiiitttt..pe nih…” ak pun b’lari2 ke arah dowg b’sme2 piuk yg macih b’sbun itu….dowg nak knekan ak rupenye… cis!!... ayooo,, hbis bsah tpon ak… nasib beik ok lg… kalo x, ding dong daaa… ak pun meluncur ke floor bwh menyelamatkan diri… huhu.. nasib beik smpat… piuk pom ak bg kt ain mazalam b4 ak turun tngge td.. dowg masih memggil ku dr tgkat ats,, tp ak xkan t’pedaya lg..hahahaaaa… pe lagi ak msk toilet cuci tangan yg bersabun,, n t’srempak ngan bebdk paras ak,, “nape? Sambut bufday ke?” “aah” ak b’kte… myb dowg nampak ak b’lari td kut wit bju yg bsh itu… n then ak msk blik trs mengunci dri dlm… iqa de dtg memujuk ku, tp ak wat xtao jea.. hahaha... sowie qa.. ak t’pakse…sowie kowg sume, ak dah xmoh lg da… sowie sgt2… xnak da…. Ptg tu ak da mandi da…xnak mandi lg,, nati sakit dada taw… thanxzzzz for everythinggggssssss….. planning, prepare, doing n ……….. ak thu niat kowg beik, nak ak hepi kan… ak da hepi sgt ngan kowg…hepi sgt sgt2 dah dgn ade nye kowg… xyah ssh2 wat sume nih… n bazirkan mse kowg sume… tanpa kowg myb hidup ak xsemeriah nih…. Thanxs to Allah also bcoz giv me some friend fwens prendsss like u…u…u…u…u…u…u…u…u…u…u………… ;) syukur sangat sangat!!!

1 comments:

..::@zZ@::.. said...

besnye r0ti tel0r macin!haha

Post a Comment