al-kesah

August 13, 2010
Nak dijdikan cite, trnmpak la ak akn sebuah kete viva yg keitaman b’henti kt dpn umh jiran ak…dlm ujan lebat yg x bape lebat itu, t’henjut2 la seorg p0mpuan@ pemilik kete itu ke umah jiran ak…utuk mjmput anak nye pulang ke umah mereka…tanpa memati kan enjin ketenye n vipernye, trn la ia dr ketenye…

Setlh memayungkn kepala anknye…tibe2, p0mpuan td mao m’buke pintu kete utk anak nye…alamks xleh buke la…terkial2 la die mencarik pintu kete yg bleh dibuke…malangnye ke sume pintu ketenye tdk b0leh dibuke lg….kecian betoi ak yg melihatnye…

Hati ku terdetik, kalo la mende camni berlaku pd ku, ape ak nk wat ek….terfikir seketika…lalu ak brtnye la kpd mak…s0re ak yg kuat td tlh mengjut kan ayah ku yg br shj nk tid0..katenye…huhuu..“s0wie la abah” hehehe….mak n ayah ak pom mule la melihat mreka td di tgkp…msih lg terkial2 utk m’buke pintu kete nye…ak btanye cmne pintu tu bleh terkunci ek..kt dlm kete tu bkn nye de sape2 pom..melainkan de org kt dlm yg kuncikan atau pn pintu kete akn t’kunci bile kite tkn brek kn…make mula la ayah ku m’beri resp0n diats ptnyaan ku td…heheee…biase la kete Malaysia…katenye…mybe lock kete nye longgar..tu yg bleh jtuh tu… bis tu cmne ek?? Mcm2 la idea2 yg ak pk kn…call la die punye husbd…hmm, xleh call kut coz tiponnye de dlm kete…xingt nmber tu..call perodua la…cm mustahil gak…

Dlm mak ak berciap2 utk kesne, tibe2 tnmpk sebuah kete meluncur laju kearah dorg…hmm..husbd die la tu kut...or mayb ‘pomen’….lgknye…p0men tu pom terkial2 nak bkk pintu kete tu…de la peralatan yg dikeluarkan nye…ak pom xtao pe mende tu…cm2 care die cube..dr tepi pintu kete la…dari ats la…pom cam ssh gak…lg skali ak terpikir…kalo cmni la hnye pencuri kete shja yg tao cmne nak cgkil pintu kete tu…huhuu…sape la plk ek…huhuuu…tp xkn la smpai nk pecahkan cermin kete tu kan…

Pomen tu mengeluarkan alat yg lein lak…ak tao pe yg die nak wat…ahaaaa…die mskkn tali dawai tebal kt bhgian ats pintu kete..pastu die tkn button nk trn kn tingkp…akhirnye tingkp tu terbuke…dpt la die bkk pintu kete tu…yeaaa berjaye akhirnye…alhamdulillah…eheeeeee…make p0mpuan itu tsgt la gumbira…maka dpt la die plg ke umhnye….

So, moral of ‘da story cite ni…jgn la kite lupe utk mati kn enjin kete w/pun utk seketika…n kalo xnk mati kn kete, bkk la salah satu tgkp kete dgn seluas2nye b4 kite trn..n kalo x pom pastikn de sesape dlm kete tu…akhir kate…sekiaaannnnn!!



Fuhhh,, brainstromg tuk idea2 yg agk bernas laa labuu…xdela ia berkarat sgt…(^^,)

0 comments:

Post a Comment